miris i ukus
Kad u kući nema mesa onda je ovo jelo prava stvar: Lako se pravi, a baš je jeftino i ukusno, spas za domaćice
Varijanta sa spanaćem i sirom je zdrava, brzo se priprema i nije skupa.
Musaka je zahvalno jelo jer može da se prirema s raznovrsnim sastojcima.
Osim na tradicionalan način s mlevenim mesom, možete je praviti i samo sa povrćem. Varijanta sa spanaćem i sirom je zdrava, brzo se priprema i nije skupa.
Sastojci
400 grama spanaća
800 grama krompira
malo sira
Bešamel
500 ml mleka 50 grama maslaca 50 g brašna so i biber po ukusu
Skuvajte spanać. Krompire narežite na tanke parčiće i do pola skuvajte u slanoj vodi. Kad je spanać kuvan, dobro ga ocedite.
Zatim u vatrostalnu posudu stavite ulje, poslažite krompir i po njemu rasporedite spanać. Preko svega prelijte bešamel i pospite narendanim sirom.
Stavite u prethodno dobro zagrijanu rernu i pecite oko pola sata.
Priprema bešamela: Maslac istopite na tihoj vatri i dodajte malo ulja. Potom dodajte brašno i mešajte Polako dodajte vrelo mleko, začinite po želji i kuvajte dok se sos ne zgusne.
(Espreso / Lepa i srećna/ Prenela:M.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!